S*SENGA'S  SAMMELSURIUM

Alla inlägg under januari 2010

Av Margita - 24 januari 2010 19:00

Det är inte dumt att ens dotter förköper ? sig emellan varven. Då får jag nytta av hennes gamla avlagda   

Så nu har hon en ny flådig mobil och jag en mycket nyare modell än jag hade förut   Det som är så bra med det är att jag äntligen kan ta bilder med mobilen och föra över till bloggen. Det kunde jag inte med min förra mobil.

Så se upp för lite bilder med något sämre kvalitet då och då! Hehe....

 

ANNONS
Av Margita - 24 januari 2010 14:06

Nu tänker jag skvallra lite på Algot   

Jag var ute med soporna och hör ett ljud som låter som (i mina öron): hjälp, matte, jag är i nöd, kom och hjälp mig!

Vad får jag se - om inte Algot som utstöter lustiga ljud mot grannkatten Gusten! De höll väl antagligen på med att göra upp vem som ska ha ledningen därute. Det blev inget slagsmål (det ska gå långt om katter ska börja slåss faktiskt) utan bara hotelser från bägge parter. Hur det hela avlöpte har jag ingen aning om. Algot kom i alla fall in nån timme efter det. Lite smutsig......gissar att jag får bada honom lite oftare nu när han är ute.

ANNONS
Av Margita - 24 januari 2010 14:01

Tjena! Alltså, igår var jag ute 3 gånger! Sista turen var på kvällen runt 7 och det var mörkt. Gu va härligt!! Jag smög på andra katter och var allmänt glad!!

Idag släppte matte ut mig på morgonen vid halv 10 och jag kom precis in för en halvtimme sådär. Vad jag gjorde därute så länge är min ensak så det tänker jag faktiskt inte tala om för er!   Man har väl integritet!

 

Av Margita - 23 januari 2010 18:30

Hej lillmatte! Du undrade hur det har gått för mig? Ja alltså, jag är en tuff och glad katt, det vet du ju! Så jag har varit ute två gånger redan och nu låg jag och sov när matte väckte mig! Hon ville jag skulle lugna dig.   

Du behöver inte vara orolig, min snälla lilla lillmatte! Jag är så nöjd nu när jag får gå och komma som jag vill! Tror kanske jag tar en kvällstur sen om nu stormatte vågar släppa ut mig i mörkret. Asch pyttsan! Jag är ju en stor stark katt! Ni tvåbenta tycks glömma det ibland   Va säger du matte? Att jag har reflexband? Ja det vet jag inte vad det är men det verkar som hon menar att det är bra. Vad vet jag - jag bryr mig bara om var de andra katterna är så att jag kan hålla ordning i mitt rike!

Av Margita - 23 januari 2010 14:04

ÄNTLIGEN! äntligen har matte förstått!!!   Idag släppte hon ut mig och jag säger att det var verkligen i sista stund! Jag hade tänkt ut en annan strategi annars och då tror jag matte hade blitt verkligen rädd för mig!   och det vill jag ju egentligen inte - jag ville ju bara ut! Tycker nog att min matte är snäll för det mesta men när det kommer till det här har hon varit ovanligt trögfattad!   Men nu har min strategi hjälpt - vi katter äger!!! Så alla ni därute som också är fängslade mot er vilja, gör så här: mjaua och gör ljud överhuvudtaget HELA tiden, gå av och an i lägenheten, stryk dig mot mattes eller husses ben, RIV matte, NAFSA på henne - i värsta fall får du BITA till, jaja, inte för hårt då men så de fattar att VI VILL NÅT!! Sen det som jag tror avgjorde det hela - gå på mattes andra katter, slåss med dom - ja, jag kan faktiskt inte hjälpa att matte inte fattar!   

Haha, som jag sa, vi katter äger! Nu är jag en stolt utekatt!   

Av Margita - 23 januari 2010 11:30

Det är mycket Algot just nu. Dels fyller han snart 2 år, på måndag, dels ska han få sin årliga vaccinationsspruta om nån vecka - men framför allt - frågan om hans välbefinnande! Jag misstänker ju starkt att han vill vara utekatt och vi som tvåbenta får stå över vår ängslan att det ska hända honom något.

Han ska få ett reflexband med tydlig och mycket information om honom och om ägaren. Åker idag in till Knalleland för att inhandla ett sådant och sen blir det utsläpp.

Algot är kastrerad - för att lugna ev läsare som inte vet! Det vi oroar oss för är att det går en järnväg alldeles intill. Vi får bara hoppas att han inte väljer att gå där! Annars är det en skog alldeles nära som han säkert är i en hel del om han får gå lös. Jag tror det här med ängslan från vår sida att släppa ut honom nästan är som när man släpper iväg sitt barn första gången till skolan helt själv!   Det är en slags separation som man vet måste göras men som ändå är känslosam. Åtminstone var det så för mig.   Det viktigaste i slutänden är ju ändå att Algot får må bra och det tror jag han gör som utekatt!

 

Av Margita - 22 januari 2010 18:46

är hemma igen efter besöket hos Emelie i Göteborg. Alltid lika trevligt att träffa henne och hennes katter. Fick se Lucida för första gången och hon är en riktig liten goding - en liten silverpärla!!

Jag glömde kameran hemma - annars hade jag ju tänkt fota men ni får tänka er istället hur fina katterna är. Vilket nog inte är så svårt!   

Jag fick prata av mig med Emelie om min Algot. Jag tycker han verkar rastlös och lite osäker. Han är på mig HELA tiden, jamar, nafsar och river......vad gör jag för fel tänker jag?!? Antar att han känner sig lite pressad mellan tjejerna, för det är de som bestämmer. Han vill säkert också gå ut på äventyr. Tror han är en riktig utekatt. Så nu har jag nog nästan bestämt mig. Imorgon släpper jag ut Algot och han får vara utekatt! Bättre att han är lycklig en kort tid än olycklig en lång tid,, eller hur? Jag får ju bara hoppas att han inte väljer att gå på järnvägsspåret.

Hoppas verkligen att det är ett uteliv han efterfrågar - något är det - han låter nästan konstant   Algot är fortfarande VÄLDIGT lekig och om han då får gå ut så antar jag att han får utlopp för mycket av sin energi där. Han är säkert en riktig hejare på att jaga!

Det är verkligen otroligt roligt att få prata katt med en annan kattnörd som jag själv!

Av Margita - 21 januari 2010 21:35

då bär det av till Göteborg och till MissEmmis! Vi ska prata katt, katt, katt   

Så vi hörs imorn kväll igen! Ha en riktigt bra fredag!!

VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!


Hej och kul att du tittar in!
Här kommer du att få träffa mina sibiriska katter och mig.
Vi kommer att prata om det mesta, så välkommen in!

ÖNSKAR ALLA EN TREVLIG STUND I BLOGGEN!  

SAMARBETE MED MIG

Kontakta mig på mejl:

margita.andersson@gmail.com

TRANSLATE MY BLOG

Jag finns på PINTEREST

INSTAGRAM

@measenga

Hitta recept

hittarecept.se

BLOGGERFY

Här är jag listad

BLOGVERTISER

Bloggportalen

BRA MORGONÖVNING!

 

KATEGORIER

Live Traffic

TÄNKVÄRT!

IAKTTAG, LYSSNA, TIG.

DÖM SÄLLAN.

FRÅGA MYCKET.

 

August von Platen

SÅ SANT SÅ......

   

EN TANKE

 

TILL MINNE

Kalle, vår undulat

1988 - 2002

  

PARNINGSTABELL

SIBIRISK KATT - STUDIE

 

SIBIRISK RASSTANDARD ENL. OLIKA FÖRBUND

Sök i bloggen

För ett år sen

GAMMALDAGS BILDER!

 

BLOGGAR JAG BESÖKER

KATTLÄNKAR

SCRAPBOOKING

MINDFULNESS/panikångest

Andra intressanta länkar

Länkar

Blogtoplist

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ S*SENGA'S  SAMMELSURIUM med Blogkeen
Följ S*SENGA'S  SAMMELSURIUM med Bloglovin'

RSS

Statistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se