S*SENGA'S  SAMMELSURIUM

Alla inlägg under november 2010

Av Margita - 24 november 2010 18:20

Ni som följt mig ett tag vet att jag skrivit om min resa från försäkringskassan till arbetsförmedlingen. 

Av försäkringskassan blev jag skickad till två olika läkare, varav den ena är expert på psykiatriska tillstånd och de sk bokstavsdiagnoserna. 

Av bägge läkarna, märk väl, blev "domen" deltids sjukersättning (det gamla sjukpensionär), och att jag eventuellt ska ha hel sjukersättning om det visar att jag inte klarar/orkar heller halvtid.

Vad gjorde försäkringskassan? Ignorerade bägge läkarna och skickade mig till arbetsförmedlingen och jag fick börja stämpla 100 % och vara tillgänglig på arbetsmarknaden 100%. Vilket skämt! 

Nåja, jag överklagade inte, det orkade jag inte. Jag är så trött på denna cirkus. Men så fick jag ny energi när min kära syster peppade och hjälpte mig. Hon är socionom så hon kan myndighets språket.   

Så jag skickade helt sonika in en ny ansökan åtföljd av ett nytt läkarintyg där jag hänvisade till de två andra läkarnas bedömning och min nuvarande läkares bedömning. Det gick några månader - nu har jag fått svaret och jag är nu alltså deltidsspensionär. Känns skönt men fattigare har jag blivit. Om det ens är möjligt.....

ANNONS
Av Margita - 24 november 2010 11:08

Har precis frigjort Agnes från en del tovor och borstat ut pälsen ordentligt. Tyvärr tillhör Agnes den grupp av sibbar som ganska lätt får tovor.   

I perioder måste jag borsta och kamma henne en gång per dag för att hålla borta tovorna men ibland är det som om tovorna lever ett eget liv, de dyker upp helt plötsligt....

När jag känner en tova så brukar jag börja med att dra isär själva hårstråna på tovan. Det underlättar betydligt när jag sen borstar/kammar. 

Ibland är tovan så kraftig att den går precis intill huden. Då går den inte att kamma bort. Jag börjar med att dra isär hårstråna som vanligt, sen känner jag efter riktigt riktigt noga var huden börjar och så klipper jag av en bit. Fortsätter sen att dra isär, klippa, dra isär, klippa tills jag kommit en liten bit ovanför huden. Där klipper jag inte mer, då drar jag isär både åt sidan och rakt upp. När det sen är någorlunda utrett åker kammen fram. I det läget brukar Agnes vara ganska sur, hon morrar   , men jag fortsätter att låta som om det här är världens roligaste grej   och så håller jag henne på så vis att huvudet är ifrån mig så att det blir svårare att göra utfall, ifall hon nu skulle få för sig det. Fast det gör sällan Agnes, hon bara morrar. 

Det finns riktigt bra redskap för att hålla pälsen i styr. Själv har jag HINDES MIRAKELKAM (den som det står "Made in England" på, det är originalet). Den är faktiskt suverän! Den finns att köpa här.

Sen finns FURMINATOR. Har ingen själv men har hört från många att de är väldigt bra. Den kammar bort underullen. Det gör mirakelkammen också.

Så här ser en furminator ut:

  

och den äkta mirakelkammen, Hindes, ska se ut så här:

  


ANNONS
Av Margita - 24 november 2010 08:08

Ja, det vet ni nog....men jag vill berätta ändå   

Har ju börjat sälja på Tradera igen så smått. Har sett att gamla tyger från 70-talet med det rätta mönstret är populära. 

I mina gömmor har jag ett påslakan som är i väldigt gott skick just från 70-talet. Med John Blundmönster. Riktigt fint. Jag lade ut det på Tradera och ja, jag kommer få en bra slant för det påslakanet!   

Riktigt härligt att man kan få pengar för gamla saker! Gillar jag!

Här är en länk till auktionen. 

Hade jag varit riktigt kreativ hade jag tillverkat något av tyget.....men men

Av Margita - 23 november 2010 15:20

Alija Aram ska på sin allra första utställning den 5 december. Nu har jag fått bekräftelsen så nu ser jag fram mot detta!

Nya ägaren Kristina och jag kommer att åka tillsammans. Ska bli riktigt roligt!

  

Av Margita - 22 november 2010 19:23

Amishai flyttade ju först till Alingsås men blev kvar bara två dar pga allergi   

Det är så sorgligt. Ändå hade det testats fler än 3 gånger i 3 olika sibbehem. 

Jag tog hem Amishai igen så inte matte skulle bli alltför sjuk. Bara nån dag efter har jag sån tur att de som köpte Aslan också vill ha Amishai.   

Mitt i all sorg så löstes det ändå på ett jättefint sätt.

Amishais första matte i Alingsås har en blogg och idag har hon lagt in de två sista bilderna hon tog på honom. Där kan man verkligen se vilken myspropp han är! 

Se här.

Av Margita - 22 november 2010 19:10

"Hej! Alla 4 katterna är jättebra kompisar   här har dom små somnat efter en busattack! Kram"

  

Aslan och Amishai   

Av Margita - 21 november 2010 18:20

Aram är anmäld till Ädelkattens utställning i Åkered (i Göteborg) den 5 december. Hoppas han kommer med, men det tror jag nog. Det är nuvarande ägaren som vill ställa ut och jag följer med som stöd och för att det är spännande att höra vad domarna säger om den hane jag valt ut till avel. 


Av Margita - 21 november 2010 18:03

Rapporterna haglar från Aram och jag är så glad att veta att det fungerar så bra.

Han har visat sin lekfulla sida för familjen som de inte sett så mycket av när de hälsat på hos mig. Då sov han och bröderna mest.   

Han vill gärna vara med familjen i allt de gör och får eller kan han inte vara med så piper han! Däremellan ligger han gärna i knät och spinner. Mysgubbe! 

Han har ett klösträd han kan klättra i och om han klättrar högst upp, vilket han gör i ett enda huj   så kan han sitta i ett fönster och titta ut på småfåglarna som får mat precis vid fönstret. Han mår säkert som en prins lille Aram!

Här är han nästan uppe vid fönstret

  

Mycket att upptäcka!

    

Aram har också fått en kompis, en kanin!

  

Dags för vila!

  

VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!


Hej och kul att du tittar in!
Här kommer du att få träffa mina sibiriska katter och mig.
Vi kommer att prata om det mesta, så välkommen in!

ÖNSKAR ALLA EN TREVLIG STUND I BLOGGEN!  

SAMARBETE MED MIG

Kontakta mig på mejl:

margita.andersson@gmail.com

TRANSLATE MY BLOG

Jag finns på PINTEREST

INSTAGRAM

@measenga

Hitta recept

hittarecept.se

BLOGGERFY

Här är jag listad

BLOGVERTISER

Bloggportalen

BRA MORGONÖVNING!

 

KATEGORIER

Live Traffic

TÄNKVÄRT!

IAKTTAG, LYSSNA, TIG.

DÖM SÄLLAN.

FRÅGA MYCKET.

 

August von Platen

SÅ SANT SÅ......

   

EN TANKE

 

TILL MINNE

Kalle, vår undulat

1988 - 2002

  

PARNINGSTABELL

SIBIRISK KATT - STUDIE

 

SIBIRISK RASSTANDARD ENL. OLIKA FÖRBUND

Sök i bloggen

För ett år sen

GAMMALDAGS BILDER!

 

BLOGGAR JAG BESÖKER

KATTLÄNKAR

SCRAPBOOKING

MINDFULNESS/panikångest

Andra intressanta länkar

Länkar

Blogtoplist

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ S*SENGA'S  SAMMELSURIUM med Blogkeen
Följ S*SENGA'S  SAMMELSURIUM med Bloglovin'

RSS

Statistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se