S*SENGA'S  SAMMELSURIUM

Alla inlägg under maj 2012

Av Margita - 10 maj 2012 16:49

Här blåser det storm och regnar och vad gör jag då?

Surfar på nätet förstås och hittade denna underbara film om sibiriska katter.

Snart har jag också såna här söta små ulliga saker att gosa med igen! Hoppas jag!! 

Av Margita - 9 maj 2012 13:18

Det var väldigt vad tyst det blev här hemma när inte Alice är här och löpskriker! 

Lustigt vad ovetande man är om hur störande det egentligen är. I alla fall är jag det. Jag tror att jag klarar det ganska bra, men faktum är att jag är jättetrött. Nu när det är lugnt hemma har jag sovit ut för första gången på nästan ett halvår!   Det är ta mig sjutton som att ha småbarn!

Men vad gör man (jag) inte för att få ha kattungar hemma och för att få vara med och bidra till fina sibiriska kattindivider.

Så nu fick jag extra energi. Har börjat rensa igen, nu i min nya lägenhet, slänger och slänger. Just nu är det grejer överallt men det beror på att en del ska till soporna och en del går ner i förrådet.

Skönt också att det regnar, då är det gott att vara inne och hålla på.  

Av Margita - 8 maj 2012 19:58

Nu har jag lämnat Alice hos Ragnarök, som förresten kallas Ragge till vardags.

Han är otroligt fin, även om fodervärden tycker att han inte är lika stilig just nu eftersom han tappat sin vinterpäls. Men jag tycker ändå han är otroligt vacker. Kraftig benstomme, stolt sibbelook och ett härligt temperament.

Vi lät Alice först lära känna rummet där de skulle vara. Sen släppte vi in Ragge (då var Alice i sin transportbur igen). Ragge gick genast fram och verkade tycka att han fått väldigt fint tjejbesök.  

Jag öppnade buren och då gick Alice direkt ut. Det är första gången hon gör det när hon är på parning.

Hon morrade och slog mot Ragge. "Kom inte för nära".....så där såg det ut när jag till slut åkte hem.

Lite smågnabb så där. Jag fick en känsla av att det nog skulle gå bra. För det är så det går till när katter ska till!   

Och se, för en liten stund sen ringde fodervärden och är jätteglad för hon har fått se inte bara en, utan två helt riktiga parningar!     

Hon hade gått in i rummet för att checka av läget. Då låg Alice under soffan, men efter en stund sätter alltså Alice och Ragge igång. Det hela gick enligt regelboken.  Underbart!! Då vet vi alla fall att de fått till det. Sen återstår bara att det också verkligen blir kattungar av det hela!  Det är mycket som ska stämma.  

Ragge läser av mig, doftar väl löpande honkatt!   

 

Hej gumman, kom ut till mig! Jag är snäll  må du tro! 

 

Här har Alice lämnat sin transportbur och Ragge är inte sen att känna in hennes doft. Han var verkligen på direkt, uppvaktade henne med diverse lustiga kurranden och ibland även skrik som lät precis som när Alice löper!   

 

En liten filmsnutt på Ragnarök


    

Av Margita - 7 maj 2012 17:46

En roligare hobby än att vara kattuppfödare är nog svårt att hitta. Nåja, det hänger ju förstås på vad man själv tycker är roligt.

Jag har alltid älskat katter och alltid velat ha en katt (läs: flera katter!)   

Den här hobbyn är förvisso dyr men säg vilken hobby som inte är det?

Genom att jag fött upp endast 2 kullar har jag redan fått flera riktigt goda vänner, både andra uppfödare och kattungeköpare. Jag har också lärt mig så mycket om hur katter fungerar och försöker ständigt förkovra mig i avel och kattens genetik. Det är verkligen otroligt givande!

Som uppfödare drabbas man ibland av bakslag. Det är svårt. En del hinner faktiskt inte ens börja med sin avel förrän olyckan är framme och avelsdjuret blir sjukt. Så sorgligt!  

Själv har jag förskonats, men inte helt. Min ena hona, Agnes, hade jag planerat skulle få ca 3 kullar. Men ack, det gick inte alls det. Både hennes pappa och hennes syster fick problem med hjärtat och då är det inte ansvarsfullt att avla på en sån katt, även om Agnes är frisk. Nåja, det är mer komplicerat än så faktiskt, men jag valde att inte avla på henne. 

Det har gått bättre för Alice. Hon får snart sin tredje kull, hoppas jag!! Sen ska hon få vila och kastreras.

Jag drömmer ofta om hur jag skulle vilja ha det egentligen. Det är ju ekonomin som styr hur mycket pengar jag vågar använda på katteriet. Kostar gör det en hel del. 

Jag har kommit fram till (vilket jag ALLS INTE vill acceptera)   att jag bara har råd med att ha 2 katter hemma. Idealet vore ju att båda de katterna skulle vara fertila, men si så lätt ska det inte vara!

Agnes kommer jag aldrig att omplacera, jag är alldeles för fäst vid henne. Men hon är kastrat, så då återstår endast en fertil katt. Bättre än ingen i alla fall!

Om jag fick drömma så skulle jag vilja göra så här i nuläget (det skiftar vad jag vill):

Mest troligt behålla en hona från min blivande kull eftersom jag tror det blir väldigt rastypiska och trevliga katter. Köpa in en hona så jag har åtminstone 2 avelshonor. I min stora dröm har jag fler avelshonor, bor på landet och har stor kattgård!!  

Jag har tillåtit mig att låtsas att jag har råd att ha 3 katter här hemma så jag har haft kontakt med en uppfödare i Polen och en i Sverige om min önskeavelshona, vad gäller färg:

en blåsilversköldpadda med vitt!  Åhh, vad jag önskar mig en hona med de färgerna!! Hon ska naturligtvis vara så rastypisk som möjligt också, ha ett supertemperament och vara frisk. Stamtavlan ska också berätta att hennes släktingar är friska och rastypiska. 

Hihi....detta är vad jag just nu går och drömmer om.....

Här är den polska tjejen som uppfödaren valde att behålla och jag är inte alls avundsjuk!  

Här är uppfödarens hemsida.   

Jag har också varit i kontakt med Marinettes uppfödning av Sibiriska katter, när jag trodde att jag skulle ha råd....

Här har vi de två tjejer som jag önskar så hett att jag kunde få hem, åtminstone en av dem!

Helst den här tjejen, Jamina! 

 

Här är Jalena.

   

Här är länken till denna otroligt fina kulls matte som också bloggar på bloggplatsen. 

Åh, jag vill, jag vill, jag vill ha en katthona till!!   

Av Margita - 7 maj 2012 17:17

Då var det dags.

Imorgon åker jag med Alice till Ragnarök!

Håll tummarna för att det går bra och att det blir kattungar!

Av Margita - 6 maj 2012 19:03

Mina växter älskas inte bara av mig, utan även av Alice!

Hon har svårt att låta bli att smaka på vad det än är, så nu ska jag skaffa kattmynta och sätta ut på balkongen. Det kan hon få knapra på hur mycket hon vill! 

   

Av Margita - 6 maj 2012 09:22

Japp. Igår åkte min kära syster och jag till Målsryd igen. För att hämta ännu mer saker........

Jag fick med det viktigaste. Lite mer växter!!   Växter är otroligt viktigt för mig, jag måste ha grönt omkring mig. Balkongen SKA bli som en djungel!! 

Nu är det i alla fall bara min dammsugare, städattiraljer och två lådor kvar att hämta. Plus lite lätt städning. Den grova gjorde min syster igår. TACK, syster!  

Så nu ser det ut som ett slagfält här i lägenheten igen! Puh! Jag känner av lite handlingsförlamning.....vet inte riktigt var jag ska börja. Har i alla fall tömt alla flyttkartonger, men nu ligger ju allt utspritt på golvet, och på borden...Hmmm, tror jag ska börja med att sätta upp mina tavlor. Sen tar jag hand om allt som ligger på golven. Och sist skrivborden. Låter väl bra? Men ack, så svårt! För mig i alla fall. Jag har blivit erbjuden hjälp, men det vill jag inte ha. Då blir jag bara ännu mer stressad och arg till och med!  

Nej, det får ta den tid det tar helt enkelt. Till slut ska det väl bli klart. Mitt mål är att det ska vara klart tills kattungarna föds, SENAST!     

Av Margita - 4 maj 2012 16:18

Idag har Alice fått sitt hjärta scannat och det var helt friskt! Så skönt!  

Sen blev hon vaccinerad också och jag tog Fiv och FeLV-prov för säkerhets skull.

Allt detta gjorde vi på Blå Stjärnan och jag höll på att svimma när jag skulle betala. Det hela gick på drygt 2.700 kr!!! De är inte billiga på det där stället!  

De tar ut en "grundavgift" för en vanlig vaccinering och en provtagning. Den avgiften ligger på hela 335 kr! Kan det verkligen vara rimligt? Nästa gång ska jag nog vaccinera mina katter på annat håll och bara anlita Blå Stjärnan för HCM-testet. Nån måtta får det väl ändå vara!   

Ringde Akilias Ragnaröks ägare när jag kom hem och berättade de goda nyheterna. Det visade sig att Ragnarök har dambesök just nu. När det paret gjort sitt så är Alice välkommen. Hon har varit beredd i månader nu.    När vi kom hem från Blå Stjärnan blev hon plötsligt VÄLDIGT het på gröten. Jama och skrek och hoppade på dörren. Håller fortfarande på så jag hoppas att Ragnaröks dambesök snart är över för då åker Alice och jag på date!   

   

VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!


Hej och kul att du tittar in!
Här kommer du att få träffa mina sibiriska katter och mig.
Vi kommer att prata om det mesta, så välkommen in!

ÖNSKAR ALLA EN TREVLIG STUND I BLOGGEN!  

SAMARBETE MED MIG

Kontakta mig på mejl:

margita.andersson@gmail.com

TRANSLATE MY BLOG

Jag finns på PINTEREST

INSTAGRAM

@measenga

Hitta recept

hittarecept.se

BLOGGERFY

Här är jag listad

BLOGVERTISER

Bloggportalen

BRA MORGONÖVNING!

 

KATEGORIER

Live Traffic

TÄNKVÄRT!

IAKTTAG, LYSSNA, TIG.

DÖM SÄLLAN.

FRÅGA MYCKET.

 

August von Platen

SÅ SANT SÅ......

   

EN TANKE

 

TILL MINNE

Kalle, vår undulat

1988 - 2002

  

PARNINGSTABELL

SIBIRISK KATT - STUDIE

 

SIBIRISK RASSTANDARD ENL. OLIKA FÖRBUND

Sök i bloggen

För ett år sen

GAMMALDAGS BILDER!

 

BLOGGAR JAG BESÖKER

KATTLÄNKAR

SCRAPBOOKING

MINDFULNESS/panikångest

Andra intressanta länkar

Länkar

Blogtoplist

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Statistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se