S*SENGA'S  SAMMELSURIUM

Direktlänk till inlägg 10 mars 2013

En späckad helg

Av Margita - 10 mars 2013 17:41

Nu är jag hemma igen och försöker varva ner. Hjärnan går på högvarv....

Men det är så förbaskat roligt!!

Både lördag och söndag har jag varit på föreläsning med Ulrika Olsson.

Jaha, vem är hon då undrar väl ni som inte är inne i kattvärlden.

För det första är hon min "guru" eftersom jag tycker hon har så kloka resonemang kring avel. Hon är dessutom påläst och kan sina saker. Hon ser helheten, precis det jag önskar, som jag faktiskt naivt trodde att det var när jag började med avel. Det har jag ju dessvärre förstått att så "enkelt" är det ju inte. Människor är som de är: en del är okunniga, andra är kunniga, en del är försiktiga, andra är "vi kör!", några är lättstötta medan andra raskt skakar av sig kommentarer och åsikter om sin egen uppfödning osv osv. 

Nåväl, Ulrika Olsson är själv uppfödare av Maine Coon och dessutom grundare av den fantastiska PawPeds. Där kan vi uppfödare hämta information om vår ras katter, hälsoinformation och där finns en hel massa att läsa om avel och genetik. De ordnar dessutom kurser i avel och katthållning. Det är de som det i nuläget finns 3 av, fler kommer visst. Jag har gått två av dessa utmärkta kurser och står i kö för nummer 3. Det är ett jättearbete Ulrika har lagt ner på detta: att sprida information och kunskap om avel och hur det fungerar i praktiken, vad som händer om man gör si eller så. Så otroligt viktigt! Det är väl klart att det är fler individer som nu hjälper till i detta arbete men det var ändå hon som började. Strongt gjort! 

Det gäller att vi kattuppfödare inte gör samma misstag som hänt i hundaveln - extremavel med följd att många individer blir sjuka. 

OCH, något som jag också trodde var självklart innan jag började med avel: att SAMARBETE mellan uppfödarna är superviktigit. Själv tycker jag det är jättekonstigt att så många väljer att arbeta själva när avelsarbetet faktiskt skulle bli lättare om vi jobbade tillsammans. Faktum är att vi MÅSTE det för att kunna säga att vi avlar. För annars blir det bara reproduktion av kattungar. 

Ja, jag kan skriva hur mycket som helst om det här. Men det mesta av det som sas på föreläsningen kan man faktiskt läsa om på PawPeds hemsida, gå in här.

Men det var trevligt att träffa Ulrika och att få träffa andra uppfödare. Man lär sig alltid något och kan knyta värdefulla kontakter.

Vi fick diplom också.   

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margita - 4 januari 2016 20:30

"Kod för att importera min blogg till Nouw: 4864799500"  

Av Margita - 20 december 2015 18:05

Nu har jag bestämt mig. Jag kommer inte att blogga via bloggplatsen längre. Men bloggen kommer att finnas kvar så om det är något speciellt man letar efter så förtvivlen icke.   Från och med idag säger jag definitivt ett stort TACK och adjö t...

Av Margita - 18 december 2015 21:13

En längre tid har jag funderat på att flytta min blogg. Är lite trött på den gammaldags designen här....man kan inte göra så mycket och det känns gammalmodigt.   Så när jag nu flyttar så hoppas jag ni följer med!      Jag säger till när det...

Av Margita - 15 december 2015 18:10


Hittade en video på Youtube och blev lite nostalgisk. Har du gjort såna här? Görs de överhuvudtaget idag?    När jag var barn gjorde vi alltid såna här fina hjärtan till jul, både i skolan och hemma. När mina barn var små gjordes de också, ...

Av Margita - 14 december 2015 09:45


Min blogg heter ju Sammelsurium just för att jag skriver om allt möjligt, lite som jag själv är. Det mesta intresserar mig men självklart är jag mer intresserad av vissa områden.   Ett sånt område är det här med miljön. Det började redan i ungd...

VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!


Hej och kul att du tittar in!
Här kommer du att få träffa mina sibiriska katter och mig.
Vi kommer att prata om det mesta, så välkommen in!

ÖNSKAR ALLA EN TREVLIG STUND I BLOGGEN!  

SAMARBETE MED MIG

Kontakta mig på mejl:

margita.andersson@gmail.com

TRANSLATE MY BLOG

Jag finns på PINTEREST

INSTAGRAM

@measenga

Hitta recept

hittarecept.se

BLOGGERFY

Här är jag listad

BLOGVERTISER

Bloggportalen

BRA MORGONÖVNING!

 

KATEGORIER

Live Traffic

TÄNKVÄRT!

IAKTTAG, LYSSNA, TIG.

DÖM SÄLLAN.

FRÅGA MYCKET.

 

August von Platen

SÅ SANT SÅ......

   

EN TANKE

 

TILL MINNE

Kalle, vår undulat

1988 - 2002

  

PARNINGSTABELL

SIBIRISK KATT - STUDIE

 

SIBIRISK RASSTANDARD ENL. OLIKA FÖRBUND

Sök i bloggen

För ett år sen

GAMMALDAGS BILDER!

 

BLOGGAR JAG BESÖKER

KATTLÄNKAR

SCRAPBOOKING

MINDFULNESS/panikångest

Andra intressanta länkar

Länkar

Blogtoplist

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ S*SENGA'S  SAMMELSURIUM med Blogkeen
Följ S*SENGA'S  SAMMELSURIUM med Bloglovin'

RSS

Statistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se