S*SENGA'S  SAMMELSURIUM

Alla inlägg under mars 2013

Av Margita - 9 mars 2013 13:30

Jag är fascinerad av flygplan, flygplatser och att flyga överhuvudtaget. Kanske för att jag är rädd för själva grejen - att sitta i en maskin som svävar över jorden - det är omöjligt i min värld   

Nåväl, kanske jag tror att jag ska komma över min rädsla för att flyga genom att titta på en massa videos. Hmm, men kanske jag då inte ska titta på såna som den här, en video från en flygplats högt upp i bergen med minimal runway (vad heter det på svenska?)   Flygplatsen ligger i östra Nepal.

År 2010 utsågs den av The History Channel till världens farligaste flygplats. Uuuhh! Mycket nöje! 


ANNONS
Av Margita - 8 mars 2013 10:00

Jag älskar engelsk humor! Den här serien som heter "Friday Night Dinner" är bara så sjuk! Jag skrattar och småler om vartannat. 

Jag bjuder på ett avsnitt ifall ni inte sett något. Tyvärr ej textad men ni kan väl engelska?   


ANNONS
Av Margita - 8 mars 2013 08:09

Grattis till er alla kära läsare av kvinnligt kön som läser detta. Vad ni ska grattas för vet jag däremot inte riktigt. Mer än att ni är kvinnor då. 

Denna dag firas väldigt olika runt om i världen. I en del länder firas kvinnorna ordentligt, nästan som mors dag här hemma. I andra lever den politiska delen kvar, som här i Sverige. 

Om ni inte visste det så är det från allra första början en dag instiftad av Clara Zetkin redan år 1910. Hon var kommunist så det var en politisk idé att föra fram kvinnors rätt till rösträtt, i första hand.

 

Sen har dagen utvecklats lite olika. I Sverige på 70-talet, när jag var ung, var det socialistiska grupper som höll i kvinnodagen och man pratade om kvinnors rättigheter, lika lön för lika arbete, rätten till daghem osv. Numer är det inte lika klockrent längre beroende på att samhället förändrats förstås. Nu verkar det som om även andra grupper än socialister tycker dagen är ok för att lyfta fram kvinnans värde och rättigheter. Det är bra det tycker jag. 

 

Men handen på hjärtat: egentligen vore väl det bästa att vi inte har en kvinnodag? Det skulle ju betyda att vi är lika jämställda - mannen och kvinnan.

 

Nåväl, stort grattis till alla oss kvinnor! Och ett litet ps: själv fyller jag 61 år idag!   hur blev jag så "gammal" - känner mig inte gammal längre. Känner mig yngre än vad jag gjorde när jag var 50! Underligt men så är det! Den bästa tiden är nu!! 

 

 

Bilden lånad från en bloggare.

Av Margita - 7 mars 2013 12:37

På lördag morgon åker jag in till Göteborg för att gå på föreläsning hela dan. På söndan väntar samma sak. Ser fram mot det hela samtidigt som jag är lite nervös att jag inte ska orka hela dagarna. Men vad tusan, klart jag gör!!!! 

Det är min kattklubb Spinneriet som tillsammans med Skogkattslingan och Agria tagit hit Ulrika Olsson.

  Ulrika är mycket kunnig när det kommer till katter och avel. Hon leder också PawPeds Academy med olika kurser av vilka jag gått två stycken av tre. PawPeds är en otroligt nyttig och bra hemsida för oss som sysslar med avel. Här finns en massa information samlad, man kan som sagt gå kurser och innan en eventuell parning kan man kika in och göra testparningar och studera stamtavlorna 10 generationer bakåt. Ev sjukdomar syns också (förhoppningsvis), speciellt HCM eftersom seriösa uppfödare följer hälsoprogrammet som finns. 

Så den här helgen kommer min hjärna att mestadels höra ord som genfrekvens, linjeavel, selektion osv osv. För en uppfödare är detta nära nog himmelriket!   I alla fall för mig och det ska bli jätteroligt. Vill du veta mer exakt vad kursen innehåller så kika in här

Som ni förstår kommer jag att vara lite upptagen den här helgen men det kommer att dyka upp tidsinställda inlägg här i bloggen. Jag gör allt för er kära läsare!   .

Av Margita - 7 mars 2013 08:52

Det är så skönt att se att Agnes är helt frisk igen. Hon har tills nu ätit specialfoder och jag har nu börjat att blanda i Royal Canins Sensible. Hoppas hon fortsätter att vara frisk och att det fungerar med detta foder.

Katter visar ju inte gärna när de är sjuka. De är ju rovdjur och att visa svaghet är farligt. Men ändå tyckte jag att det syntes tydligt på Agnes när hon var dålig. Hon var liksom inte närvarande och hade ett frånvarande uttryck i ögonen. Nu är hennes pigga ögon tillbaka och jag njuter. Det gör hon också. Titta!


 

Av Margita - 6 mars 2013 17:29

Ni som läser min blogg har säkert förstått att jag inte älskar bara katter, utan även andra djur.

Till exempel hundar. Här är en liten söt film med Alaskan Malamutevalpar.  


 

Av Margita - 6 mars 2013 16:59
Här ligger Alice och vill vara ifred.

 

 

och här är det Agnes som hittat den goa viloplatsen.

 

 

Av Margita - 6 mars 2013 16:31

Nu känner jag mig snart gråtfärdig!   

Här har jag lämnat in datorn för virussanering och så visar det sig att det bara fanns ett "litet" virus. Resten av mina problem var tydligen att jag hade två virusprogram installerade samtidigt och då blir det "krig" i datorn. Så nu skulle allt vara fixat säger datorkillen.

Lyckliga jag startar datorn och den "kraschar" IGEN, på exakt samma sätt som tidigare. Jag blir både galen och ledsen!! VAD ÄR FELET MED MIN DATOR EGENTLIGEN??!???!??!?!?!?!?!?!??!!?!?   

Fast nu märkte jag att jag kan använda den ändå (just nu i alla fall....) men i så kallat felsäkert läge och allt ser lite konstigt ut på skärmen, men just nu bryr jag mig inte om det, bara jag får blogga lite!

Undrar om det är jag som inte förstår, jag kanske gör helt fel nånstans eller???!!

VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!


Hej och kul att du tittar in!
Här kommer du att få träffa mina sibiriska katter och mig.
Vi kommer att prata om det mesta, så välkommen in!

ÖNSKAR ALLA EN TREVLIG STUND I BLOGGEN!  

SAMARBETE MED MIG

Kontakta mig på mejl:

margita.andersson@gmail.com

TRANSLATE MY BLOG

Jag finns på PINTEREST

INSTAGRAM

@measenga

Hitta recept

hittarecept.se

BLOGGERFY

Här är jag listad

BLOGVERTISER

Bloggportalen

BRA MORGONÖVNING!

 

KATEGORIER

Live Traffic

TÄNKVÄRT!

IAKTTAG, LYSSNA, TIG.

DÖM SÄLLAN.

FRÅGA MYCKET.

 

August von Platen

SÅ SANT SÅ......

   

EN TANKE

 

TILL MINNE

Kalle, vår undulat

1988 - 2002

  

PARNINGSTABELL

SIBIRISK KATT - STUDIE

 

SIBIRISK RASSTANDARD ENL. OLIKA FÖRBUND

Sök i bloggen

För ett år sen

GAMMALDAGS BILDER!

 

BLOGGAR JAG BESÖKER

KATTLÄNKAR

SCRAPBOOKING

MINDFULNESS/panikångest

Andra intressanta länkar

Länkar

Blogtoplist

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ S*SENGA'S  SAMMELSURIUM med Blogkeen
Följ S*SENGA'S  SAMMELSURIUM med Bloglovin'

RSS

Statistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se