Direktlänk till inlägg 28 juli 2014
Det är faktist första gången jag nånsin har prövat att odla denna fascinerande växt.
Tror det beror på att jag sällan använder just chili i maten även om det lockar mig.
Att odla just chili är en hel vetenskap, men samtidigt så spännande!
Det finns så otroligt många olika sorter i olika former och färger och framför allt olika styrka på hettan.
Jag köpte en planta tidigt underförsommaren, en sort som heter "Anaheim", som jag tror är den bästa nybörjarplantan om man vill börja utforska det här med chili.
Den har mild smak och kan skördas grön eller röd.
Jag har fått två stycken som jag nu ska testa i maten så får vi se om jag utvecklar intresset för just chilipeppar och dess släktingar, som ju är paprika till exempel.
Läste nånstans också att just chili är bra för känsliga magar, alltså inte "farliga" som man först kanske tänker.
Här är de, min allra första skörd av chilipeppar, eller för att vara riktigt noga:
Chilipeppar "Anaheim" (Capsicum annuum)
Läs gärna mer om denna chilipeppar här.
"Kod för att importera min blogg till Nouw: 4864799500"
Nu har jag bestämt mig. Jag kommer inte att blogga via bloggplatsen längre. Men bloggen kommer att finnas kvar så om det är något speciellt man letar efter så förtvivlen icke. Från och med idag säger jag definitivt ett stort TACK och adjö t...
En längre tid har jag funderat på att flytta min blogg. Är lite trött på den gammaldags designen här....man kan inte göra så mycket och det känns gammalmodigt. Så när jag nu flyttar så hoppas jag ni följer med! Jag säger till när det...
Kontakta mig på mejl:
margita.andersson@gmail.com
IAKTTAG, LYSSNA, TIG.
DÖM SÄLLAN.
FRÅGA MYCKET.
August von Platen