S*SENGA'S  SAMMELSURIUM

Direktlänk till inlägg 19 augusti 2014

* Squashsoppa och svart vinbärjspaj *

Av Margita - 19 augusti 2014 12:32

Häromdan bjöd jag mina föräldrar på middag. Eftersom jag har skördat mängder av squash så tänkte jag att det får vara huvudrätten.

Hittade ett intressant recept på ICA-kurirens hemsida och jag blev inte besviken. Så himla gott blev det och denna rätt kommer jag att göra fler gånger.

Pröva du också! Enkel och god! 

Margaretas squashsoppa med färskost

Ingredienser

4 portioner

Tillagningstid: 30 min.

  • 2 små squash, ca 500 g
  • 2 små morötter
  • 1 knipplök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 5 dl buljong
  • 2 äggulor
  • 1 dl vispgrädde
  • 150 g färskost av philadelphiatyp
  • salt och vitpeppar
  • hackad persilja

Gör så här

  • Skölj squashen, putsa och skär i tärningar. Skala och tärna morötterna. Finhacka lök och vitlök. Smält smöret i en kastrull, fräs lök och vitlök blanka. Lägg i squash och morötter och låt fräsa med en liten stund. Häll på buljong och koka 15 minuter. Mixa soppan slät och koka upp den igen. Ta kastrullen från värmen.
  • Vispa samman äggulor och grädde. Vispa ner i en tunn stråle i soppan. Klicka i osten och vispa tills den smält. Smaka av med salt och peppar. Strö på persilja och servera soppan med rostat bröd om så önskas.

Margaretas squashsoppa med färskost

Till efterrätt bjöd jag på en svart vinbärspaj som jag aldrig misslyckas med och det är helt och hållet  Anna Bergenströms förtjänst. Hennes kokböcker är otroligt bra, vackra och inspirerande. Dessutom kan man aldrig misslyckas med maten. Det blir alltid gott! I min avdelning av böcker för köket har jag flera av hennes underbara kokböcker. 

I receptet nedan, som är Anna Bergenströms, så har pistagenötter lagts till, det är enda skillnaden, för övrigt är receptet som ursprunget. Pajen gjorde i alla fall succé här hemma! 

Vill tillägga att degen blir så otroligt god och väldigt lättarbetad. Funkar ju med andra bär också eller kanske frukt.

4 portioner
Ingredienser
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 125 g smör
  • 1 tsk bakpulver
  • 6 dl svarta vinbär
  • 1 dl strösocker
  • 3 msk potatismjöl
  • ½ dl hackade pistagenötter
  1. Gör pajdegen; smält smöret och låt det svalna
  2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
  3. Häll över smöret och blanda snabbt ihop till deg.
  4. Tryck ut i pajform, (22 cm). Låt vila i kyl eller frys cirka 30 minuter.
  5. Blanda socker och potatismjöl. Varva bär och sockerblandning i pajskalet.
  6. Strö över pistagenötterna.
  7. Grädda i 200 grader cirka 30 minuter.
  8. Klart!

Så här såg min färdiga paj ut.

 

 
ANNONS
 
Emilie

Emilie

27 augusti 2014 09:32

Hej!

Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Jag jobbar för en sajt som heter Hittarecept.se och vi skulle bli jätteglada om du ville lägga till din blogg så att vi kan länka till den och skicka besökare till dig.

Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

För att gå med behöver du bara följa länken här: hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Med vänlig hälsning,

Emilie
Hittarecept.se

http://www.hittarecept.se

Margita

27 augusti 2014 20:48

Vad roligt! Jag har fixat det! :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margita - 4 januari 2016 20:30

"Kod för att importera min blogg till Nouw: 4864799500"  

Av Margita - 20 december 2015 18:05

Nu har jag bestämt mig. Jag kommer inte att blogga via bloggplatsen längre. Men bloggen kommer att finnas kvar så om det är något speciellt man letar efter så förtvivlen icke.   Från och med idag säger jag definitivt ett stort TACK och adjö t...

Av Margita - 18 december 2015 21:13

En längre tid har jag funderat på att flytta min blogg. Är lite trött på den gammaldags designen här....man kan inte göra så mycket och det känns gammalmodigt.   Så när jag nu flyttar så hoppas jag ni följer med!      Jag säger till när det...

Av Margita - 15 december 2015 18:10


Hittade en video på Youtube och blev lite nostalgisk. Har du gjort såna här? Görs de överhuvudtaget idag?    När jag var barn gjorde vi alltid såna här fina hjärtan till jul, både i skolan och hemma. När mina barn var små gjordes de också, ...

Av Margita - 14 december 2015 09:45


Min blogg heter ju Sammelsurium just för att jag skriver om allt möjligt, lite som jag själv är. Det mesta intresserar mig men självklart är jag mer intresserad av vissa områden.   Ett sånt område är det här med miljön. Det började redan i ungd...

VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!


Hej och kul att du tittar in!
Här kommer du att få träffa mina sibiriska katter och mig.
Vi kommer att prata om det mesta, så välkommen in!

ÖNSKAR ALLA EN TREVLIG STUND I BLOGGEN!  

SAMARBETE MED MIG

Kontakta mig på mejl:

margita.andersson@gmail.com

TRANSLATE MY BLOG

Jag finns på PINTEREST

INSTAGRAM

@measenga

Hitta recept

hittarecept.se

BLOGGERFY

Här är jag listad

BLOGVERTISER

Bloggportalen

BRA MORGONÖVNING!

 

KATEGORIER

Live Traffic

TÄNKVÄRT!

IAKTTAG, LYSSNA, TIG.

DÖM SÄLLAN.

FRÅGA MYCKET.

 

August von Platen

SÅ SANT SÅ......

   

EN TANKE

 

TILL MINNE

Kalle, vår undulat

1988 - 2002

  

PARNINGSTABELL

SIBIRISK KATT - STUDIE

 

SIBIRISK RASSTANDARD ENL. OLIKA FÖRBUND

Sök i bloggen

För ett år sen

GAMMALDAGS BILDER!

 

BLOGGAR JAG BESÖKER

KATTLÄNKAR

SCRAPBOOKING

MINDFULNESS/panikångest

Andra intressanta länkar

Länkar

Blogtoplist

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ S*SENGA'S  SAMMELSURIUM med Blogkeen
Följ S*SENGA'S  SAMMELSURIUM med Bloglovin'

RSS

Statistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se