S*SENGA'S  SAMMELSURIUM

Direktlänk till inlägg 14 januari 2010

STARTA FÖRETAG (OCH ILSKA ÖVER BORGERLIGHETEN!)

Av Margita - 14 januari 2010 16:32

...är inte lätt ska jag säga! Hur många regler som helst!

Men det som är klurigt är när man är arbetslös, som jag. Då får man ABSOLUT inte starta sitt företag om man vill ha chans på att få starta-eget-bidrag.

Tvärtemot vad FK (försäkringskassan) sa till mig inför överföringen från att vara sjuk till att plötsligt vara frisk. Jag skulle inte alls vara orolig inför min situation, nej då, jag kunde ju t.ex starta mitt eget företag så smått under tiden jag uppbär a-kassa. Men det får ju inte! Då kan jag inte räkna med ekonomisk hjälp i starten. Och nån gång måste man ju ta steget fullt ut och då är det ingen hjälp som finns - bara konkurs om det går illa.

Jag önskar att jag har förstått det hela fel men jag tror dessvärre att det är som ovanstående.

Såg ni förresten TV-programmet igår på SVT1 om Marie-Louise som tog sitt liv efter att ha läst ett brev från FK? Det är för d-ligt!!   

Det är ganska sällan jag gråter numer men när jag såg det reportaget började jag storgrina! Delvis för att jag kände igen mig själv i henne. Det där med att hon hade spritt ut sina läkarintyg från alla år på golvet - jag känner så väl igen det! Hon hade kämpat hela sitt liv - och nu ville FK friskförklara henne! Men hon orkade ju inte. 60 år var hon också!

Känns som inlägget blir lite rörigt men jag är väldigt upprörd när jag skriver detta! Jag anser att regeringen tagit livet av henne! Det är så omänskligt att inte få ge en människa lugn och ro när hon kämpat hela sitt liv mot sina demoner! Bara den som gjort det vet vilken smärta och vilken energitjuv det är!! Men man gör alltid sitt bästa - och ibland orkar man inte mer än så. VARFÖR SKA MAN STRAFFAS FÖR DET????
HAR VI BLIVIT SÅ KORKADE ATT VI INTE LÄNGRE BRYR OSS OM DE SVAGA???

NEJ - UPP TILL KAMP MOT BORGERLIGHETEN SOM HÅLLER PÅ ATT INFÖRA EN NY "MODERN" FATTIGDOM OCH SKAPAR UTANFÖRSKAP ÅT TUSENTALS MÄNNISKOR.

Det låter så bra när alliansen förklarar hur de tänker men i verkligheten blir det något helt annat. De flesta borgare har det väl förspänt och är välutbildade. De har ingen chans - eller vilja - att sätta sig in i hur en vanlig, enkel medborgare kan ha det.

 
ANNONS
 
Tintin Belisida

Tintin Belisida

14 januari 2010 16:56

Har själv varit sjuk en del och fått kämpa mycket. Har funderat på eget företag också och har en del idéer. Är i grunden väldigt positiv och när jag mår som allra bäst inser jag att det inte är bra med självmord.

http://elisannw.bloggplatsen.se

 
Tintin Belisida

Tintin Belisida

14 januari 2010 16:59

Älskar katter också men har ingen nu.

http://elisannw.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margita - 4 januari 2016 20:30

"Kod för att importera min blogg till Nouw: 4864799500"  

Av Margita - 20 december 2015 18:05

Nu har jag bestämt mig. Jag kommer inte att blogga via bloggplatsen längre. Men bloggen kommer att finnas kvar så om det är något speciellt man letar efter så förtvivlen icke.   Från och med idag säger jag definitivt ett stort TACK och adjö t...

Av Margita - 18 december 2015 21:13

En längre tid har jag funderat på att flytta min blogg. Är lite trött på den gammaldags designen här....man kan inte göra så mycket och det känns gammalmodigt.   Så när jag nu flyttar så hoppas jag ni följer med!      Jag säger till när det...

Av Margita - 15 december 2015 18:10


Hittade en video på Youtube och blev lite nostalgisk. Har du gjort såna här? Görs de överhuvudtaget idag?    När jag var barn gjorde vi alltid såna här fina hjärtan till jul, både i skolan och hemma. När mina barn var små gjordes de också, ...

Av Margita - 14 december 2015 09:45


Min blogg heter ju Sammelsurium just för att jag skriver om allt möjligt, lite som jag själv är. Det mesta intresserar mig men självklart är jag mer intresserad av vissa områden.   Ett sånt område är det här med miljön. Det började redan i ungd...

VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!


Hej och kul att du tittar in!
Här kommer du att få träffa mina sibiriska katter och mig.
Vi kommer att prata om det mesta, så välkommen in!

ÖNSKAR ALLA EN TREVLIG STUND I BLOGGEN!  

SAMARBETE MED MIG

Kontakta mig på mejl:

margita.andersson@gmail.com

TRANSLATE MY BLOG

Jag finns på PINTEREST

INSTAGRAM

@measenga

Hitta recept

hittarecept.se

BLOGGERFY

Här är jag listad

BLOGVERTISER

Bloggportalen

BRA MORGONÖVNING!

 

KATEGORIER

Live Traffic

TÄNKVÄRT!

IAKTTAG, LYSSNA, TIG.

DÖM SÄLLAN.

FRÅGA MYCKET.

 

August von Platen

SÅ SANT SÅ......

   

EN TANKE

 

TILL MINNE

Kalle, vår undulat

1988 - 2002

  

PARNINGSTABELL

SIBIRISK KATT - STUDIE

 

SIBIRISK RASSTANDARD ENL. OLIKA FÖRBUND

Sök i bloggen

För ett år sen

GAMMALDAGS BILDER!

 

BLOGGAR JAG BESÖKER

KATTLÄNKAR

SCRAPBOOKING

MINDFULNESS/panikångest

Andra intressanta länkar

Länkar

Blogtoplist

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ S*SENGA'S  SAMMELSURIUM med Blogkeen
Följ S*SENGA'S  SAMMELSURIUM med Bloglovin'

RSS

Statistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se