S*SENGA'S  SAMMELSURIUM

Direktlänk till inlägg 7 mars 2010

Min musikspelare

Av Margita - 7 mars 2010 12:30

Musik är viktigt för mig. Därför har jag en musikspelare i min blogg - du hittar den under "Min musik - kanske din?" till höger i menyn.

Jag har flera olika musiklistor som jag pendlar mellan. Nu har jag lagt in en ny som jag kallar för "Livsvisdom". Musik kan vara så mycket. Den kan ge tröst, peppa, lugna eller så kan man ju faktiskt bli skrämd också!   Tänk på alla läskiga filmer med läskig musik!

För mig har musiken oftast varit tröstande eller peppande. Som min nya lista där jag har med "Någonting att äta, någonting att dricka". En gammal låt från 30-talet tror jag. Den bjuder på verklig livsvisdom: det enda som i slutänden betyder något här i livet det är faktiskt att ha något att äta och dricka! Och att ha något att älska. Allt annat är förgängligt och bedrägligt. Så är det tycker jag.

Sen kommer "Sång till friheten" med Björn Afzelius och det är också en viktig aspekt av tillvaron för mig. Att vi får ha demokrati och att det ska gälla ALLA människor. Doris Day, en stor amerikansk stjärna från 50-talet, sjunger sen "Que sera sera", ungefär "det sker som sker". En mycket tänkvärd och bra text tycker jag. Det är så vi måste ta livet. Visst kan vi planera och önska oss saker i livet, men vi kan inte räkna med att det blir så som vi tänkt. Det blir som det blir så att säga och då är den stora styrkan att acceptera det. Med det menas inte att ge upp. Alls inte! Men för att kunna gå vidare måste du inse att du är där du är och faktiskt acceptera det. Först då kan du ev. gå vidare eller stanna. Det väljer du själv. Se där: det där är tänk i mindfulness om jag inte har fel!!

Jag missade att Tältprojektets "Vi äro tusenden" kom före Sång till friheten. Den sången lär oss lite om vår historia, det "vanliga" folkets historia eller arbetarklassens historia. För mig är det viktigt att veta hur det såg ut och tänktes förr. Då är det lättare att förstå varför det ser ut som det gör idag. Kanske man också förhoppningsvis inte gör om misstag som begicks i gången tid om man känner till historien. Jag tycker det är viktigt med historia. Utan den är man ju rotlös.

Nåväl, sist kommer härliga Cornelis och sjunger "Somliga går med trasiga skor" och den har jag med för att påminna mig om att det finns nöd ute i världen och att allt är relativt. Jag har ett hem, kläder, mat och en familj, Alla har inte det.

Till sist - om du fortfarande är kvar - vill du inte lyssna på musiken så går den att stänga av. Vill du lyssna på en annan låt så gå framåt med hjälp av pilen.

Ha en skön söndag, gott folk!!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margita - 4 januari 2016 20:30

"Kod för att importera min blogg till Nouw: 4864799500"  

Av Margita - 20 december 2015 18:05

Nu har jag bestämt mig. Jag kommer inte att blogga via bloggplatsen längre. Men bloggen kommer att finnas kvar så om det är något speciellt man letar efter så förtvivlen icke.   Från och med idag säger jag definitivt ett stort TACK och adjö t...

Av Margita - 18 december 2015 21:13

En längre tid har jag funderat på att flytta min blogg. Är lite trött på den gammaldags designen här....man kan inte göra så mycket och det känns gammalmodigt.   Så när jag nu flyttar så hoppas jag ni följer med!      Jag säger till när det...

Av Margita - 15 december 2015 18:10


Hittade en video på Youtube och blev lite nostalgisk. Har du gjort såna här? Görs de överhuvudtaget idag?    När jag var barn gjorde vi alltid såna här fina hjärtan till jul, både i skolan och hemma. När mina barn var små gjordes de också, ...

Av Margita - 14 december 2015 09:45


Min blogg heter ju Sammelsurium just för att jag skriver om allt möjligt, lite som jag själv är. Det mesta intresserar mig men självklart är jag mer intresserad av vissa områden.   Ett sånt område är det här med miljön. Det började redan i ungd...

VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!


Hej och kul att du tittar in!
Här kommer du att få träffa mina sibiriska katter och mig.
Vi kommer att prata om det mesta, så välkommen in!

ÖNSKAR ALLA EN TREVLIG STUND I BLOGGEN!  

SAMARBETE MED MIG

Kontakta mig på mejl:

margita.andersson@gmail.com

TRANSLATE MY BLOG

Jag finns på PINTEREST

INSTAGRAM

@measenga

Hitta recept

hittarecept.se

BLOGGERFY

Här är jag listad

BLOGVERTISER

Bloggportalen

BRA MORGONÖVNING!

 

KATEGORIER

Live Traffic

TÄNKVÄRT!

IAKTTAG, LYSSNA, TIG.

DÖM SÄLLAN.

FRÅGA MYCKET.

 

August von Platen

SÅ SANT SÅ......

   

EN TANKE

 

TILL MINNE

Kalle, vår undulat

1988 - 2002

  

PARNINGSTABELL

SIBIRISK KATT - STUDIE

 

SIBIRISK RASSTANDARD ENL. OLIKA FÖRBUND

Sök i bloggen

För ett år sen

GAMMALDAGS BILDER!

 

BLOGGAR JAG BESÖKER

KATTLÄNKAR

SCRAPBOOKING

MINDFULNESS/panikångest

Andra intressanta länkar

Länkar

Blogtoplist

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ S*SENGA'S  SAMMELSURIUM med Blogkeen
Följ S*SENGA'S  SAMMELSURIUM med Bloglovin'

RSS

Statistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se