S*SENGA'S  SAMMELSURIUM

Direktlänk till inlägg 20 mars 2015

Januari 1981

Av Margita - 20 mars 2015 18:30

Det är så mycket bebisar just nu runt omkring mig så jag har fått inspiration till att berätta om mina egna graviditeter och förlossningar.


År 1980 gick jag på Grebbestad Folkhögskola och där träffade jag mina barns far. Vi blev ganska snabbt ett par och redan i september året därpå, alltså 1981 föddes vår son.


Jag misstänkte att jag var gravid nån gång i januari 1981. Det är faktiskt konstigt men jag kände verkligen att något hade hänt i min kropp. Nja, det är väl inte så konstigt förresten.Tog mig i alla fall till barnmorskan i Tanumshede för att få lämna ett prov. Inga test att hämta på apoteket då inte!   


Det dröjde dessutom några dar innan de kunde se om jag var gravid och en dag under en promenad utmed havet ringde jag från denna telefonkiosk och fick svaret från barnmorskan:

"du är gravid".

 

Bilden är tagen januari 1981 av mig efter att jag ringde. Telefonkiosken finns inte där längre...den stod  utanför Grebbestad, närmare bestämt vid Grönemad.


Det var en lycklig stund även om det också blev en del oro. Barnens far och jag hade bara känt varann några månader....och inte nån av oss hade något jobb. Vi studerade bägge två på folkhögskolan. Åldern hade vi inne, trots allt. Jag var då 29 år och började bli desperat. Ville så gärna ha familj. 

Så på något vis var det faktum att jag skulle bli mor det allra viktigaste för mig just då. Så naivt egentligen. Nu låter det ju helt fel kanske. Bäst att tillägga att jag var väldigt kär i karln också.   


Jag gick vårterminen ut på folkhögskolan men barnens far fortsatte att gå ännu ett år. Så vi fick leva under otroligt små ekonomiska ramar. Det kändes rätt då men så här i efterhand inser jag att jag levde uppe i det blå. Lite mer framförhållning och planering hade inte skadat. Men jag var ett barn av tiden (det glada 70-talet: love, peace and rock n´roll....inget mer behövs liksom.....) och hade jag tänkt då som jag tänker nu så hade jag haft andra förutsättningar ekonomiskt sett. Det är jag helt säker på.


Men två fina barn fick jag i alla fall och de är bland det bästa som hänt mig. Ska jag vara riktigt sann också så är mötet med deras far också ett fint och viktigt minne för mig. Vi var tillsammans i 18 år men sen tog jag initiativ till skilsmässa. Det är en helt annan historia.


Nu är det januari 1981 och jag har just fått veta att jag är gravid!   


Fortsättning följer.....  
 
 
Life of Johanna

Life of Johanna

20 mars 2015 20:06

Kul du tagit kort på telefonkiosen, lite andra tider då *fniss*
Skall bli kul och läsa detta :)

rutiner och rutiner, jag börjar iaf lära känna min son och hans behov. Och accepterat det faktum att det är han som styr och bestämmer här hemma *fniss*

Ja, allt blir roligare om man har pengar, då kan man njuta lite mer av resan med utan tänka att har jag råd med detta :)

Och tänk Hugo är lite roligare (och busigare) nästa år)

http://lifeofjohanna.se

 
ellen

ellen

21 mars 2015 01:06

Vilket kul och fint inlägg! Längtar efter att få läsa fortsättningen.

http://ellfi.blogg.se

 
vivi

vivi

21 mars 2015 15:42

Oh vad roligt att få följa din resa, tänk vad annorlunda saker var för bara några år sedan ändå ?!
Det påminner ju lite om Johanna ;) de där med att träffa någon snabbt, mamma och pappa var gifta inom ett år och de har levt ihop i över 40år, man vet ju faktiskt aldrig hur saker kan gå.
Kramar

http://www.missvivis.se

 
Camilla

Camilla

23 mars 2015 09:38

Åh, det här ska bli spännande att få följa :) Ja, tänk så mycket som har förändrats egentligen på så få år! Barn av idag vet ju inte ens vad en telefonkiosk är för något, jag berättade om sådana för sonen bara förra månaden. Han tyckte det lät jättekonstigt att inte alla vuxna hade mobiltelefoner när jag var liten, eller att det inte ens fanns sådana!

http://radhuslivet.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margita - 4 januari 2016 20:30

"Kod för att importera min blogg till Nouw: 4864799500"  

Av Margita - 20 december 2015 18:05

Nu har jag bestämt mig. Jag kommer inte att blogga via bloggplatsen längre. Men bloggen kommer att finnas kvar så om det är något speciellt man letar efter så förtvivlen icke.   Från och med idag säger jag definitivt ett stort TACK och adjö t...

Av Margita - 18 december 2015 21:13

En längre tid har jag funderat på att flytta min blogg. Är lite trött på den gammaldags designen här....man kan inte göra så mycket och det känns gammalmodigt.   Så när jag nu flyttar så hoppas jag ni följer med!      Jag säger till när det...

Av Margita - 15 december 2015 18:10


Hittade en video på Youtube och blev lite nostalgisk. Har du gjort såna här? Görs de överhuvudtaget idag?    När jag var barn gjorde vi alltid såna här fina hjärtan till jul, både i skolan och hemma. När mina barn var små gjordes de också, ...

Av Margita - 14 december 2015 09:45


Min blogg heter ju Sammelsurium just för att jag skriver om allt möjligt, lite som jag själv är. Det mesta intresserar mig men självklart är jag mer intresserad av vissa områden.   Ett sånt område är det här med miljön. Det började redan i ungd...

VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!


Hej och kul att du tittar in!
Här kommer du att få träffa mina sibiriska katter och mig.
Vi kommer att prata om det mesta, så välkommen in!

ÖNSKAR ALLA EN TREVLIG STUND I BLOGGEN!  

SAMARBETE MED MIG

Kontakta mig på mejl:

margita.andersson@gmail.com

TRANSLATE MY BLOG

Jag finns på PINTEREST

INSTAGRAM

@measenga

Hitta recept

hittarecept.se

BLOGGERFY

Här är jag listad

BLOGVERTISER

Bloggportalen

BRA MORGONÖVNING!

 

KATEGORIER

Live Traffic

TÄNKVÄRT!

IAKTTAG, LYSSNA, TIG.

DÖM SÄLLAN.

FRÅGA MYCKET.

 

August von Platen

SÅ SANT SÅ......

   

EN TANKE

 

TILL MINNE

Kalle, vår undulat

1988 - 2002

  

PARNINGSTABELL

SIBIRISK KATT - STUDIE

 

SIBIRISK RASSTANDARD ENL. OLIKA FÖRBUND

Sök i bloggen

För ett år sen

GAMMALDAGS BILDER!

 

BLOGGAR JAG BESÖKER

KATTLÄNKAR

SCRAPBOOKING

MINDFULNESS/panikångest

Andra intressanta länkar

Länkar

Blogtoplist

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Statistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se